Ako izgubi od Norveške, Hrvatska igra protiv Slovenije za nastup na SP 2017.

Hrvatska je u polufinalu!
25 siječnja, 2017

Ako izgubi od Norveške, Hrvatska igra protiv Slovenije za nastup na SP 2017.

07.01.2013., Umag - Rukometna utakmica izmedju Hrvatske rukometne reprezentacije i Norveske te proglasenje najboljeg rukometasa za 2012. godinu. Giovanni Cernogoraz. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska muška rukometna reprezentacija će, ukoliko danas u borbi za brončanu medalju na Europskom prvenstvu izgubi od Norvežana, igrati kvalifikacijsku utakmicu za SP koje se iduće godine igra u Francuskoj, protiv Slovenije, odlučio je današnji ždrijeb.

Najbolje tri reprezentacije s Europskog prvenstva u Poljskoj izborit će izravan plasman na SP koje će se održavati u Francuskoj u siječnju 2017. godine. Nastup na SP osigurala je Francuska kao domaćin te finalisti EP-a u Poljskoj Španjolska i Njemačka, a iz Europe ide još devet reprezentacija koje su se našle u ždrijebu. Na SP-u će nastupiti 24 najbolje reprezentacije svijeta. Devet europskih sudionika SP-a bit će određeno kroz doigravanje koje se igra u lipnju, a današnji ždrijeb je odlučio da će Hrvatska, izgubi li danas od Norveške i završi EP u Poljskoj kao četvrta, igrati protiv Slovenije.
Ždrijeb za kvalifikacije za SP u rukometu 2017.:
Slovenija – HRVATSKA/Norveška
Švedska – BiH
Češka – Makedonija
Poljska – Nizozemska
Rusija – Crna Gora
Srbija – Mađarska
Island – Portugal
Bjelorusija – Latvija
Danska – Austrija